Met spelletjes en Prijsvragen

Gratis Geld Winnen

Geld winnen spelletjes Gameduell

Geld winnen met Klaverjassen op Gameduell

Klaverjassen is een heel populair kaartspel. Je hebt twee soorten Klaverjassen kaartspellen. De Rotterdamse en de Amsterdamse. Beide varianten op dit kaartspel kun je spelen op Gameduell tegen echte tegenstanders. Je kunt ook zelf kiezen welke variant jij het liefste speelt. Hieronder leggen we de verschillen uit tussen de Amsterdamse en Rotterdamse versie.



Gameduell geld winnen banner

Rotterdamse versie vs de Amsterdamse versie

Erg veel verschil zit er niet tussen deze twee. Het enige verschil is dat er bij de Amsterdamse 1 kaart niet getroefd hoeft te worden die door een partner in de maat wordt gelegd. Speel je dus de Rotterdams klaverjassen dan is een speler altijd verplicht om te troeven. Ook als je de gespeelde kleur niet tussen je speelkaarten hebt zitten. Bij de Amsterdamse versie ben je dit niet verplicht op voorwaarden dat je partner de hoogste speelkaart van een slag heeft gemaakt.

Hoe Speel je Klaverjassen?

Klaverjassen speel je met 32 spelkaarten, De Aas, Heer, Vrouw, Boer en de 10, 9, 8 en de 7 van de vier kleuren – schoppen, klaveren, harten en ruiten doen mee in het spel. De andere speelkaarten van 6 tot 2 worden uit het spel gehaald en terzijde gelegd. Delen gaat met de klok mee en elke speler start met 3 uitgedeelde kaarten, daarna nog een set van 2 en daarna nog 3 speelkaarten als slot. Totaal start je dus met 8 speelkaarten.

Spelen je Klaverjassen in een team?

Ja. Klaverjassen speel je met 2 paren. Je partner zit tegenover je aan tafel. Links en rechts zitten dus je tegenstanders.

Hoe begint Klaverjassen?

Met de speler die deelt. Nadat de kaarten zijn gedeeld begint de speler die links van de deler zit een troefkleur op te gooien. Dit kan dus zwart of rood zijn ook is de gekozen speelkaart belangrijk harten, klaver, schoppen of ruit. Dit is ook de speler die opent met een eerste slag. De volgende speler moet nu kleur bekennen. Stel er is begonnen met harten 7, dan moet de volgende speler ook een hartenkaart opgooien. Belangrijk is dat je een troef maakt en de kaarten naar je toe haalt. Die weer een x-aantal punten vertegenwoordigen.

Hoe maak je een troef?

Kies je kleur voor een slag. Op basis van jouw kaarten is het mogelijk een inschatting te maken welke kleur jouw team het beste uitkomt. Je mag niet communiceren met je teamgenoot dus dit doe je op basis van je eigen hand.

Gratis Klaverjassen oefenen

Klaverjassen geld winnen

Op Vipgames kan je gratis Klaverjassen spelen tegen de computer. Je komt virtueel in een team te zitten en speelt tegen een ander team. Hier kan je Klaverjassen gratis online oefenen en wil je nog meer spelregels lezen dan kan dat hier ook. Gratis Online Klaverjassen op Vipgames



Gameduell geld winnen banner

Meer gratis geld prijsvragen

Geld winnen met spelletjes


Meer gratis geld prijsvragen

Win 25 euro cash geld